1. PROJEKT

kedvezményezett neve: EDRI Nyomdaipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

projekt címe: Kapacitásbővítés az EDRI Kft-nél

 

szerződött támogatás összege: 19.786.049,-

 

támogatás mértéke (%-ban): 30%

a projekt tartalmának bemutatása: Az EDRI Kft Szabadszállási telephelyen nyomdaipari, azaz csomagolószer és POS-display alapanyag nyomtatási illetve papírfeldolgozó gyártási tevékenységet tervez folytatni. Az ehhez szükséges gépek, berendezések üzemeltetéséhez elektromos áram biztosítása mellett – a pneumatikus gépelemek, pl. munkahengerek, vákuumgenerátorok, egyes kéziszerszámok működtetéséhez – sűrített levegős energia ellátás is szükséges. Ehhez szándékozunk beszerezni a sűrített levegős energia ellátó rendszer egyéb szükséges elemeit.
Az anyagmozgatáshoz targoncákat és hidraulikus emelőkocsikat kívánunk beszerezni, melyekkel az alapanyagot a beérkező szállítóeszközökről levesszük, az üzemen belüli alapanyag- és félkész ill. késztermék mozgatást megoldjuk, valamint a termékeket kiszállításhoz szállító eszközre rakjuk.
A beszerzendő gépek, berendezések az alapanyagok, félkésztermékek és késztermékek megrendelői előírásoknak, kívánságoknak megfelelő előállítását, kiszerelését, mozgatását szolgálják.
Az eszközök beszerzésével párhuzamosan a Szabadszállási telephelyen épületfelújítási munkálatok is megvalósulnak. De bármilyen adat, dokumentum, műszaki adatlap feltöltésre kerülhet, ami a projekt célját szolgálja.

projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. március 31.

projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01577

2. PROJEKT

kedvezményezett neve: EDRI Nyomdaipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

projekt címe: Ipari nyomtató beszerzése az EDRI Kft. részére

szerződött támogatás összege: 173.304.490 Ft

támogatás mértéke (%-ban): 50%

a projekt tartalmának bemutatása: A cég alapítói fontosnak tartották, hogy egyedi, különleges igényeket is ki tudjanak elégíteni, melynek köszönhetően folyamatosan növekedett a cég gépparkja és melynek köszönhetően a projekt keretében megvásárolandó gép választására esett a sor. A pályázat során beszerezni kívánt gép elsődleges célja a Kft. termelési kapacitásának bővítése. A projekt által megvásárolt, korszerű, innovatív nyomdai eszközzel a jelenlegi gépparkhoz képest jelentős termelési növekedés érhető el. Az új technológia megismerésével a megrendelők igényeit szélesebb körben ki tudnák elégíteni. A digitális nyomtatási technológia számos cég számára lehetővé teszi a hagyományos hullámkarton csomagolás és a marketing tevékenység korlátainak áttörését. A forgalmazók, marketingesen szabadjára engedhetik elképzeléseiket, melyeket minden korábbinál gyorsabban kelthetnek életre. A digitális kisszériás gyártási képességnek köszönhetően a forgalmazók a csomagolási designt egy-egy régióra vagy eseményre fókuszálva változtathatják. A digitális technológiával tetszés szerinti gyakorisággal változtatható a grafika, és egy időben folytathatók promóciók különböző piacokon. A technológia kínálta előnyöket, a piaci részesedés növelést, a nagyobb profit realizálása mellett a foglalkoztatás növekedését, az anyagtakarékos és környezetre kevésbé ártalmas termelés fejlesztése érdekében kívánjuk kihasználni az új nyomdai gép segítségével.

projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. október 31.

projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00925

3. PROJEKT

kedvezményezett neve: EDRI Nyomdaipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
projekt címe: Az EDRI Kft. telephelyén megújuló energia használatával megvalósuló
épületenergetikai fejlesztések

szerződött támogatás összege: 44 065 239 Ft

támogatás mértéke (%-ban): 45%

a projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk, az EDRI Kft. a 1994-es alapítása óta folyamatosan monitorozzuk és követjük a piac igényeit. Ez alapján azt a döntést hoztuk, hogy a következő fejlesztés a cég életében egy újabb nagyteljesítményű digitális nyomógép beszerzése és telepítése. A korszrű digitális nyomógép beüzemelése csak egy korszerű, megfelelő energiahatékonysággal üzemeltethető gyártócsarnokban képzelhető el.

A rendelkezésre álló, szerkezetileg megfelelő, de korszerűtlen energiahatékonyságú kb. 40 éves épület teljes felújítását tervezzük, melynek része lenne egy napelemes, hálózati visszatáplálásra alkalmas elektromos rendszer, hő visszanyerős légkezelővel kiegészített, korszerű hőszivattyús fűtési rendszer létesítése is. Ezen rendszerek hatékony üzemeltetése megköveteli az épület hőszigetelését is.

projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. március 31.

projekt azonosító száma: GINOP-4.1.1-8-4-4-16-2018-00328

4. PROJEKT

Projekt azonosítószáma: GINOP-5.3.12-19-2020-00020

Kedvezményezett neve: EDRI Nyomdaipari és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: Foglalkoztatás bővítés az EDRI Kft-nél

Támogatás összege: 42 043 176 Ft

Támogatás mértéke: 70%

Projekt leírása:
Cégünk termelésfejlesztése során egyre modernebb gyártó berendezéseket üzemel be. Ezek üzemeltetéséhez szükséges a meglevő humán erőforrás fejlesztése és a toborzás, kiválasztás útján felvételt nyert új munkatársak magas szintű beoktatása, továbbképzése, valamint a fejlődéssel lépést tartó szervezetfejlesztés.
A projekt keretében 7 fő felvételét tervezzük a meglévő munkavállalóink megtartása mellett. A felvenni tervezett munkavállalók közül 5 fő szakmunkás képesítéssel rendelkező munkavállaló valamint 2 fő felsőfokú műszaki végzettséggel rendelkező szakember kerül alkalmazásra. A kapacitásaink bővítése és az új termékek bevezetése indokolttá teszi, hogy gépkezelői munkakörbe, villanyszerelő és géplakatos munkakörökbe vegyünk fel munkavállalókat annak érdekében, hogy a megnövekedett vevőigények és a piaci igények alakulása, valamint a termékskála bővítés miatti gépbeszerzéseinkhez kapcsolódón a szükséges humánerőforrást biztosítani tudjuk.
A megvalósuló létszámbővítés során hozzájárulunk az új munkavállalók szakmai gyakorlati ismereteinek, munkatapasztalatának javulásához azáltal, hogy a foglalkoztatásuk során megfelelő infrastruktúrát és eszközöket biztosítunk a munkavégzésükhöz, gondoskodunk a betanításukról, oktatásukról, szakmai tanfolyamokon vehetnek részt és átadjuk számukra az elmúlt 20 év alatt kidolgozott munkamódszereink tapasztalatát.

 

A projekt összes elszámolható költsége: 60 061 680 Ft

Projekt befejezése: 2023.04.30.